Wij zijn het hele jaar geopend

 

Algemeen

Voor dag-gasten met E-Bikes hebben we een gratis oplaadpunt.

Activiteiten
Kijk regelmatig in de agenda.

Enschede en omgeving

Enschede en omgeving biedt een grote diversiteit aan culturele, culinaire en actieve mogelijkheden. Een altijd actuele bron van informatie kunt u vinden op de site van de gemeente Enschede en op Uit in Enschede.

Op zaterdagen is er een grote markt op het Van Heekplein in Enschede (bij de enige echte “wolkenkrabber”). Hier vindt u een grote diversiteit aan producten, etenswaren en eetkraampjes.

Voor de liefhebbers van ecologische producten zijn er op de zaterdagmarkt een aantal verkooppunten van brood, groente, kaas en andere producten. Ook kunt u terecht bij de Ekoplaza.

Als u de beschikking heeft over uw eigen (electrische) fiets, is dit een prachtige manier van vervoer om het Twentse landschap te ervaren. Een leuk alternatief is Solex verhuur Twente in Weerselo. De mogelijkheden en tarieven om per bus te reizen, kunt u bekijken op Twents.nl.

Voor streekproducten hebben we een aantal leuke adressen verzameld:

  • Greftenhoeve: bosbessenkwekerij in Enschede.
  • ‘t Loaboerke: ijsboerderij in De Lutte.
  • Landgoed Kaamps: zuivelboerderij in Deurningen.
  • Forelderij: is een forellenvisserij en rokerij, een tuinderij en winkel, een fruit-, kruiden- en bloemenplukkerij met een thee- en koffieschenkerij.

Tevens zijn er diverse streekmarkten in de omgeving. Het kan erg druk zijn en lastig om te parkeren.

Voor de wijnliefhebbers bevinden zich 2 wijnboerderijen in Twente. Meer informatie over bezoekmogelijkheden en openingstijden vindt u op TwenteWijn en op Tappenmars.

Wilt u een ritje maken met de stoomtrein? Op bepaalde dagen kunt u tussen Haaksbergen en Boekelo een reis terug in de tijd maken. Zeker de moeite waard in combinatie met een bezoek aan het spoorwegmuseum!

Om het oude Twente te ervaren is een bezoek aan Landgoed Singraven in Denekamp een aanrader. Een unieke ervaring.